zaterdag 4 juni 2016

Bananencake om je vingers bij af te likken!

Bananencake
We zijn hier ondertussen in Frankrijk toch al een beetje gesetteld en we beginnen onze draai te vinden. Het wordt ook weer hoog tijd om jullie terug te voorzien met recepten en vandaag heb ik een lekkere bananencake gebakken.

Ingredienten voor de Bananencake

Bananencake
  • 250 gram bloem (ik heb wit bio meel gebruikt)
  • 160 gram suiker (hier rietsuiker)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • een halve theelepel natrium bicarbonaat
  • een beetje zout mag ook maar ik heb het zonder gedaan
  • 2 a 3 goed rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 85 gram echte boter
  • 2 soeplepels volle melk
  • 2 grote eieren of 3 kleine eieren

Bereiding van de Bananencake

Bananencake
  1. Verwarm de oven voor op 165º C
  2. Meng 150 gram bloem met de suiker, bakpoeder, natrium bicarbonaat en het zout;
  3. Doe de bananen in een keukenmachine en voeg het bloemmengsel eraan toe of plet ze fijn en meng met een houten lepel of met je handen tot je een homogene massa hebt;
  4. Laat de keukenmachine op trage snelheid alles fijnmalen zodat je een homegene massa bekomt;
  5. Doe de cakemassa in een kom;
  6. Klop je eieren in een kommetje en voeg dit bij de cakemassa alsook de gesmolten boter met de twee lepels volle melk. Roer goed om;
  7. Voeg nu als laatste de overige bloem erbij en roer alles goed door elkaar;
  8. Vet een cake bakblik in met boter en doe de bananencakemassa erin;
  9. Bak af op 180ºC plus minus 40 minuten, maar prik eerst even met een breinaald in de cake om te zien of hij wel al doorbakken is. Zoniet zet hem nog even in de oven.

Wil je je bananencake glazuren dan kun je dit doen met platte kaas of een beetje crème fraîche. En nu mag de visite komen.

Tot de volgende
Gertrude van
Le Potager Heureux


Geen opmerkingen: